Expeditie Onzichtbaar Leiderschap

Hoe laat ik mijn team vliegen? Wat maakt een team enthousiast? Waarom lukt me dat bij het ene team wel en bij het andere niet? Welke invloed heb ik daar eigenlijk op?

Enthousiasme is een belangrijke succesfactor, maar lijkt zo ongrijpbaar. Tijdens de Expeditie Onzichtbaar Leiderschap krijg je inzicht in de onderhuidse dynamiek van het team en jezelf. Je gaat ‘op expeditie’ naar de onzichtbare drijfveren achter gedrag, zodat je jouw gedrag als leider daar steeds beter op af kunt stemmen.

Waarom kiezen voor deze leergang?

 • De Expeditie bestaat uit mensen die net als jij ervaren hebben dat het leven niet maakbaar is en dat je als leider altijd jezelf meeneemt.
 • Het doorleven staat centraal. Persoonlijke ervaringen zijn de basis van het gezamenlijke leerproces. Theorie staat in dienst van de praktijk.
 • Kompas is een eenvoudig, maar diepgaand theoretisch concept dat uitnodigt tot onderzoek en zelfreflectie. Hierdoor worden patronen en verbanden tussen de persoonlijke ervaringen zichtbaar.
 • Gedurende de Expeditie ontstaat steeds meer inzicht in onderliggende mechanismen en je rondt het af met een handige overzichtskaart gebaseerd op eigen context en gezamenlijke inzichten.
 • Het leerproces krijgt een extra dimensie doordat vanuit diverse invalshoeken deskundigen een bijdrage zullen leveren.
 • De Expeditie vindt plaats op een zeer inspirerende locatie in de buurt van Apeldoorn.

Het kompas

Je hebt een gesprek met een fijne medewerker. Tot jouw schrik uit ze forse kritiek op jouw leiderschap. Dit zag je niet aankomen en inwendig gebeurt er van alles. Je voelt de neiging haar niet serieus te nemen en direct weerwoord te geven. Maar er is ook een stemmetje in je dat zegt: “heeft ze gelijk? Ik waardeer haar mening toch altijd? Wat zegt dit over mij?”

Herkenbaar voorbeeld? Onderhuids gebeurt er van alles. Twee drijfveren strijden om voorrang. Deze zijn het kompas tijdens de Expeditie. Je leert ze herkennen in het gedrag van jezelf en anderen. Je doorleeft ze en wordt er sterker in, zodat je groeit in leiderschap.

Opbouw Expeditie

De Expeditie bestaat uit 6 leerdagen met tussenpozen van ca. 4 weken. De tweede en derde dag zijn één blok met overnachting.

 1. Introductie en drijfveren: Met elkaar kennismaken vanuit de drijfveren en deze doorleven a.h.v. praktijk cases. De dag wordt afgesloten met een diner.
 2. Inzicht in eigen onderhuidse dynamiek: Onderzoeken van je eigen onderhuidse dynamiek en hoe dat je leiderschap beïnvloedt.
 3. Inzicht in teamdynamiek: Wat gebeurt er onderhuids bij teams? Hoe kun je energie en inspiratie in het team brengen? Dat gaan we samen met trainingsacteur Hans Fischer onderzoeken.
 4. Leidinggeven vanuit verbinding: In de ochtend krijgen we de spiegel voor gehouden d.m.v. paardencoaching bij Equuslibrium. Paarden kun je alleen leiden vanuit verbinding. In de middag zullen we de inzichten uitwerken a.h.v. praktijk cases.
 5. Leidinggeven in de jungle: Hoe kun je pijnlijke besluiten nemen zonder vertrouwen te verliezen? Hoe hou je de moed erin als de toekomst er niet rooskleurig uit ziet? Samen met ervaringsdeskundige Sander Schaepman gaan we in gesprek over leidinggeven in moeilijke omstandigheden.
 6. Natuurlijk Leiderschap: Op de laatste dag worden alle inzichten die de groep samen heeft opgedaan verwerkt in een handzaam instrument, zodat je in de meest uiteenlopende situaties ontspannen leiding kunt geven aan de ontwikkeling van een enthousiast en succesvol team.

Doelgroep

De Expeditie is voor leidinggevenden die ervaren hebben hoe uitdagend het is een groep verschillende mensen tot een enthousiast team te smeden. Die inzicht willen ontwikkelen in onderliggende drijfveren en mechanismen bij zowel het team als zichzelf, omdat ze weten dat je als leider altijd jezelf meeneemt.

Locatie

Alle leerdagen inclusief overnachting zullen plaatsvinden op landgoed Het Esse dichtbij Apeldoorn op een paar minuten rijden vanaf A1 en A50.

Data

De leerdagen voor de komende Expeditie zijn altijd op dinsdag (behalve de 3e dag) en de voorlopige data zijn:

 • 11 januari 2022
 • 8 februari 2022
 • 9 februari 2022
 • 15 maart 2022
 • 12 april 2022
 • 10 mei 2022

Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kunnen deze nog wijzigen. Laat je dus niet door deze data belemmeren.

Kosten

Expeditie: €2900 (ex. BTW)
Bijbehorend arrangement inclusief diners en overnachting €750 (ex. BTW)

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar info@crescendo-coaching.nl of door te bellen (of Whatsapp) naar 06 310 320 51. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Persoonlijk gesprek?

Als je een afspraak wilt maken, of meer wilt weten, neem dan contact op.

Neem contact op
Wim Stephanus