Van passie naar kunstje en weer terug

Op een mooie dag besluit je om je hart te volgen. Je hebt een passie en gelooft dat je daarmee een bedrijf kunt opbouwen, je wordt ondernemer. De eerste jaren is ploeteren, maar door je drive en passie hou je vol en ziedaar: Er staat een prachtig bedrijf! Het is je gelukt, je hebt van je passie je werk gemaakt.

Is dit wat ik wilde?

In de daarop volgende jaren werk je enthousiast verder. Je bedrijf groeit, misschien neem je zelfs mensen aan en op verjaardagsfeestjes heb je een goed verhaal. Maar binnenin begint er iets te knagen! Het enthousiasme van de eerste jaren is langzaam overgegaan in iets anders. Is het sleur? Is het verveling? Regelmatig zie je jezelf druk bezig zijn met allerlei randzaken en je vraagt je af: “Is dit wat ik wilde?” Je passie is een kunstje geworden.

Terug naar je passie

De vraag dringt zich op: “Is het niet tijd voor iets nieuws? Ik ben toch vaker die uitdaging aangegaan?” Dan realiseer je je dat de onbevangenheid van het begin er niet meer is. Waar je eerst nog naïef aan het avontuur begon, weet je nu hoeveel het kost. Je vraagt je af: “Durf ik mezelf opnieuw uit te vinden? Hoe vind ik de moed om weer terug te gaan naar mijn passie? Heb ik het lef om los te laten wat nu zekerheid geeft?”

Herkenning?

Als je dit herkent, gefeliciteerd! Je bevindt je weer op een mooi en spannend kruispunt en je bent daar niet alleen. Elke ondernemer moet zichzelf van tijd tot tijd opnieuw uitvinden en dat is elke keer weer spannend. Een groep Zutphense creatieve ondernemers vond elkaar in deze uitdaging en heeft afgesproken elkaar daarbij te helpen. En dat is precies waar Crescendo voor staat en bij wil ondersteunen!

 

Naar overzicht

Persoonlijk gesprek?

Als je een afspraak wilt maken, of meer wilt weten, neem dan contact op.

Neem contact op
Wim Stephanus